5 tipp, hogy a vállalkozások ne érezzék kiszolgáltatottnak magukat

Napjainkban mikro-, kis- és középvállalkozások tízezrei küzdenek azzal a problémával, hogy nem tudják megfelelően optimalizálni a költségeiket.
5 tipp, hogy a vállalkozások ne érezzék kiszolgáltatottnak magukat

Napjainkban mikro-, kis- és középvállalkozások tízezrei küzdenek azzal a problémával, hogy nem tudják megfelelően optimalizálni a költségeiket. Ez az állapot leginkább annak tudható be, hogy kiszolgáltatottak a nagyobb piaci szereplőknek, ugyanakkor számos olyan innovatív lehetőség kínálkozik már számukra is, melyek egyszerre csökkentik a kiadásokat és növelik a bevételeket, így összességében nagyságrendekkel javítják a vállalkozás pénzügyi eredményeit.

Magyarországon a kkv-k számos olyan létfontosságú területen alárendeltek a szolgáltatóknak, melyek nélkülözhetetlenek a működésükhöz, de magas költségekkel járnak. A helyzetük nem egyszerű, hiszen kiszolgáltatottak a tárgyalóasztalnál, viszont ma már olyan összevont kedvezményekkel is élhetnek, ami nagyban megkönnyíti a fennmaradásukat és elősegíti a cég növekedését.



1. Pályázatfigyelés

A kis- és középvállalkozások napjainkban számos pályázati forrást vehetnek igénybe, de csak töredékük él ezzel a lehetőséggel, mert a komplex folyamatokat nem látják át. Ezt a kiszolgáltatottságot külső pályázatírók szüntethetik meg, akik olyan megoldásokat tudnak ajánlani, mely a cégek számára komoly haszonnal járnak. Ráadásul a megbízási díj jobb esetben csak nyertes pályázat esetén válik esedékessé, így jelentős költségek takaríthatók meg.

2. Olcsóbb üzemanyag

A kkv szektorban is rengeteget lehet spórolni az üzemanyagon, ha a vállalkozó megtalálja annak a megfelelő módját. Az üzemanyagkártyák használatával akár az ország több száz töltőállomásán és határon túli partnerkutaknál is kiemelt ügyfélként vásárolhatunk benzint illetve gázolajt, és így a mindenkori listaárnál akár 50-70 forinttal is olcsóbban tankolhatunk. Ezáltal nem leszünk többé kiszolgáltatva a piaci szereplőknek és olyan más előnyökre is szert tehetünk, mint a halasztott fizetési lehetőségek és az adóvisszatérítés.

3. Telekommunikáció

A telekommunikációs szolgáltatások havidíja minden vállalkozás életében jelentős költségnek számít, és sok esetben a szolgáltatók monopol helyzetben vannak, ezáltal az ügyfél kiszolgáltatott a tarifák kialakításánál. Ezzel együtt egy mobilflottához csatlakozva akár 80 százalékos kedvezményeket is elérhetünk, és családtagjainkkal, munkatársainkkal és több tízezer előfizetővel ingyenesen beszélgethetünk.

4. Biztosítások

A kis- és középvállalkozások számára is elengedhetetlen, hogy ingatlanjaikra, autóikra, eszközeikre biztosítást kössenek, ami éves szinten komolyabb összegbe kerül. A független biztosítási alkuszok közreműködésével kedvezőbb feltételekkel szerződhetünk, és valamennyi hazai biztosítótársaság ajánlatát összevetve ár-érték arányban a legjobb biztosítást köthetjük meg.

5. Együtt, összefogva könnyebb!

Több vállalkozói közösség is létezik Magyarországon, amely kölcsönös üzleti előnyök érdekében szerveződött. Közülük a legnagyobb a 20 éves múltra visszatekintő KéK Cégcsoport, akiknél számos olyan szolgáltatást vehetnek igénybe a kkv szektor szereplői, mellyel csökkenthetik a kiszolgáltatottság érzését. Csatlakozás után a vállalkozások mindent egy helyen tudnak megvásárolni, ráadásul olyan kiemelkedő kedvezményekkel, melyek a magyar piacon évtizedek óta egyedülállók, és jelenleg több mint négyezer cég veszi azokat igénybe.


###
A KéK Cégcsoportról:

A 20 éve működő KéK Cégcsoport a listaáraknál jóval alacsonyabb árakat és korszerű szolgáltatásokat biztosít tagjai számára. Az általuk felépített vállalkozói közösséghez már több mint 4000 mikro-, kis- és középvállalkozás tartozik, amelyek 30 multinacionális partnercég termékeit és szolgáltatásait vehetik igénybe jelentős kedvezménnyel.

Kapcsolódó cikkek

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Híres alkotások hajra festve

Haj, mint festővászon

Élnek olyan kreatív fodrászok közöttünk, akik híres festményeket festenek rá ügyfeleik hajára.

Tűzzel szárítja be a hajat

Tűzzel fixál hajat ez a borbély

Egy palesztin borbély, Ramadan Adwan tűzzel állítja be vendégei haját tökéletes formára.