Autóbérlés – Úri huncutság vagy valós megoldás?

Az autóbérlés első pillanatra elég drága mulatságnak tűnik, de egy kis számolgatást követően kiderülhet, nem is olyan költséges dolog autót bérelni.
Autóbérlés - úri huncutság, vagy valós megoldás?

Ha elővesszük a tollat, papírt és a számológépet, akkor a matekot követő számok megmutatnak rengeteg dolgot, megmutatják a hideg tényeket. Az autóbérlés nem csak külföldi nyaraláskor jöhet szóba, vagy akkor, ha a külföldön élőként haza érkezünk, hanem sok más élethelyzetben is.

Az egyik ilyen szituáció, amikor valaki autó akar venni, és átnézi az életvitelét és a szokásait. A megfigyelés és az elemezgetés során rájön arra, hogy az autót - ami az egyik leggyorsabban értékét vesztő nagy értékű beruházása a családoknak, embereknek – hetente néhányszor használja. A többi időben a jármű áll az utcán. Az éves autózásba beletartozik, hogy mindenszentekkor elmegy az ország másik végébe a rokonokhoz és a temetőbe. Az autózást színesíti, hogy párat kirándul nyáron. Az év többi részében pedig az autó áll a ház előtt, fizeti a kötelező biztosítást, a cascót és a járműhöz köthető további sarcokat. Ha még hozzá veszi a tulajdonos az esetleges autópálya, parkolási díjakat és a szervizek kiadásait, akkor elég szép összeg szerepel az autóhoz tartozó éves kiadások között. Ezek azok a számok, amelyek előjönnek a számolgatás és megfigyelés eredményeképpen.

Ezt követően el lehet gondolkodni, hogy az adott életvitel, munka mellett, ténylegesen szükséges-e az autó. Ha esetleg otthon dolgozik valaki vagy a környéken, ahol lakik elég jó a tömegközlekedés, akkor érdemes ejteni a saját autót és más alternatívákat nézni helyette.

 A bérlés ekkor kerülhet szóba, ugyanis az egyik oldalon ott a saját autóval járó évi összes kiadás. Ez elég szép összeget is elvihet a család kasszájából. A másik oldalt pedig az évente néhány alkalommal történő bérlés és más közlekedési megoldások költségei találhatók. A bérlésnek annyi a költsége, amit ott hagy a bérbeadónál. Ezek után nincs gond, nem kell odafigyelni, törődni az autóval, élheti a személy a mindennapi életét.

Az érdekes az, hogyha egymás mellé tesszük a két számot. A számolgatást izgalmassá teszi, mikor az alkalmi bérlés felé tolódik mérleg, úgy, hogy új vagy drágább használt autóban gondolkodik valaki. Akkor ennek az ügyletnek mennyi a beszálló összege és a havi törlesztője?

Ekkor elkezdhet eszelni azon, hogy az autó tartás összegét mire költse vagy mibe fektesse. A lehetőségek sokfélék: az utazástól kezdve, a hobbijának a fejlesztéséig, számtalan dologra lehet költeni az autó árát

Benedek Attila

Fotó: Skoda, VW

Kapcsolódó cikkek

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Kullancsok, Lyme kór, kullancsok által okozott betegségek

Összegyűjtöttünk sok hasznos infót kullancs témában

A kullancsok 50%-a fertőző, és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát.

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.