Hírek

Fincsi mexikói quinoa saláta CBD-vel

Miért fözzünk CBD-vel? Rengeteg módja létezik a CBD használatának. A legnépszerűbb módszerek közé tartozik a szublingvális olajok használata (amelyeket a nyelv alá csepegtetnek), kapszulák, inhalálásra e-folyadékok és helyi hidratáló szerek. Az, hogy melyik módszert válasszuk természetesen csak rajtunk múlik, de általában a nyelv alatt felszívódó olajok az egyik legelterjedtebbek és úgy tűnik, hogy a leghosszabban tartó hatást mutatják. A szublingvális olajok azonban nem mindenki számára elérhetők. Nehéz lehet számolni a nyelv alá helyezett cseppek számát, arról nem is beszélve, hogy tartani kell két percig a nyelv alatt és csak utána szabad nyelni.

Ezenkívül az ízesítetlen CBD olajoknak meglehetősen erős „kender” ízűk van, amely egy nyers és földes íz (azaz nem mindenkinek tetszik). Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ki kellene zárni az olajokat, mert még ha nem is szeretjük az ízét, a legtöbb CBD olajat fel lehet használni főzéshez. A főzés kiküszöböli az olaj furcsa ízét és a nehézkes adagolási technikákat. Ha szeretünk főzni, akkor a CBD-vel történő főzés egy kiváló lehetőség. Azáltal, hogy egyszerű recepteket és harapnivalókat készítünk, amelyeket a hűtőben tárolhatunk, naponta biztosíthatjuk a megfelelő mennyiségű CBD-t szervezetünknek. Meglehetősen könnyű beilleszteni az étkezési rutinba és jó módszer lehet a CBD bevezetésére családunk életébe is. Most, hogy tudjuk, hogy a CBD-vel főzni is lehet, hogyan hasznosítsuk?

Mexikói quinoa saláta CBD-vel

A vegánok és a vegetáriánusok imádják ezt a finom quinoa salátát. Még azok is, akiket nem igazán győzött meg a szuperétel quinoa, el lesznek ragadtatva ettől a mexikói ételtől – quinoa saláta egy kis csavarral. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, mivel ehhez az egytálételhez csak egy nagy serpenyőre lesz szükségünk. Ráadásul néhány napig a hűtőszekrényben is tárolhatjuk. 2 adaghoz szükségünk lesz:

• 2 evőkanál növényi olaj

• CBD olaj

• 3 gerezd fokhagyma aprítva

• 400 g bab

• 400 g csemegekukorica

• 3 roma paradicsom, kockára vágva

• 1 csésze quinoa

• 2 csésze zöldség alaplé

• 1 evőkanál chili por

• 2 teáskanál kömény

• 2 teáskanál paprika

• 1 teáskanál só

• 1 teáskanál bors

• 1 avokádó kockára vágva

• 1 lime kicsavarva

Elkészítése

• Keverjük össze jól a növényi olajat a CBD olajjal. Tegyük a tűzre egy nagy serpenyőben közepes lángon.

• Adjuk a fokhagymát az olajhoz és pirítsuk kb. 2 percig, amíg megpuhul.

• Tegyük hozzá a babot, a kukoricát, a paradicsomot, a quinoát, a zöldség alaplevet, a chili port, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Keverjük össze jól majd fedjük le és főzzük 15-20 percig, amíg a folyadék felszívódik és a quinoa teljesen megpuhul.

• Tálaljuk ki, majd tetejére tegyünk avokádót és limeot.

• Jó étvágyat!