Az időben elkezdett karácsonyi dekorálás boldogságot hoz

Sokkal boldogabbak azok az emberek, akik ünnepi díszbe öltöztetik az otthonukat.
Az időben elkezdett karácsonyi dekorálás boldogságot hoz

A karácsonynak van egyfajta hangulata. Szinte egyre euforikusabb hangulatba kerülünk, ha belépve egy-egy üzletbe, meghallunk egy karácsonyi dallamot, vagy meglátjuk az üzletek polcain sorakozó csillogó csomagolópapírokat és dekorációkat. Tudományos kutatások szerint, az időben, vagy a megszokottól jóval korábban elkezdett karácsonyi dekorálás, boldogot hoz az életünkbe.

A karácsonyi dekorálás nosztalgikus hangulatba hoz

A kutatások szerint, a karácsonyi dekorációkkal történő díszítés nosztalgiára késztet bennünket. A dekorációk elhelyezésével eszünkbe juthat a gyermekkorunk, amikor még gondtalanok voltunk és csak annyi volt a dolgunk, hogy felhőtlenül örüljünk az ünnepeknek.

A ma embere meglehetősen stresszes. Dolgozni kell, vezetni kell a háztartást és sok olyan apró-cseprő problémával kell minden nap szembe nézni, ami bizony nyomot hagy az ember hangulatán is. Ezért a megszokottnál jóval korábban történő karácsonyi díszek elhelyezése a lakásban elősegíti, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit, és visszahozzuk a gyermekkorunk szép emlékeit, amelyek a stresszoldásban lehetnek a segítségünkre.

A szeretteink is eszünkbe jutnak

Amikor a karácsonyi dekorációkkal bíbelődünk, bizony azok a személyek is eszünkbe jutnak, akik már nem lehetnek velünk, így a karácsonyi hangulat megteremtése kicsit az elhunyt szeretteinknek is szól. A dekorálás pillanataiban felidézzük a régmúlt emlékeket és a szívünket szeretet tölti el, ami ismét egy remek feszültségoldó dolog.

Az ünnepi dísz nyitottabbá tesz

A kutatás azt is megállapította, hogy sokkal nyitottabbnak és boldogabbnak tartják azokat az embereket, akik ünnepi díszbe öltöztetik az otthonukat. Ha belegondolunk, igaz is lehet, hiszen már maga a karácsonyi díszbe öltöztetett lakás is azt sugallja, hogy a házat barátságos emberek lakják, akiknek fontosak az ismerőseik, a barátaik és a családtagjaik, hiszen különös figyelmet fordítanak a hangulat megteremtésére.

Öltöztessük mi is karácsonyi díszbe az otthonunkat. Sok-sok díszt elkészíthetünk saját kezűleg is, de nagyon sok gyönyörűséges díszt meg is vásárolhatunk. Hiszen a karácsonyi kiegészítők nem csak otthonosabbá varázsolják a lakásunkat, de a stresszcsökkentő szerepük is kiemelkedő.

Kapcsolódó cikkek

Tűzzel szárítja be a hajat

Tűzzel fixál hajat ez a borbély

Egy palesztin borbély, Ramadan Adwan tűzzel állítja be vendégei haját tökéletes formára.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Belföldi kirándulóhelyek autóval

Autóval is könnyen megközelíthető kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.