Newtopia, az egyik legérdekesebb TV-műsor

A német Sat1 műsora.
Newtopia - SAT1 valóságshow

Egy éven át tart, a világ leghosszabb valóságshowja. Egy Big Brother, csak itt vannak tehenek is. :)
Na jó, a Big Brother abból él, hogy az emberek unalmukban mit csinálnak, mesterséges szabályok és feladatok vannak. Itt viszont maguknak kell kitalálni, hogy élnek túl.

A Newtopia lényege, hogy normál embereket (nem celebeket) kiraknak a természetbe, hogy létesítsenek egy civilizációt.
Berlin közelében, Brandenburg tartományban, König Wusterhausen-ben van a "tanyájuk".

15 játékos van. 1 éven keresztül 100 rejtett kamera figyeli őket. John de Mol producer találta ki, aki a Big Brothert is. Nincs wc-jük, nincs ágyuk. Széna van, azon fekhetnek a földön. De szénából is kevés van, tehát egyből összeveszhetnek rajta. 5000 eurójuk van. Van egy szoba, ahol feltölthetik a lemerült mikroportjaikat.

Miből fognak élni egy éven keresztül? Pl. ha csinálnak egy rendezvényt, koncertet, a belépőjegy áraiból. Vagy mezőgazdaságból, állattartásból. A megtermelt javakat eladhatják, vagy elcserélhetik.
Van egy halastavukat, de nincs horgászfelszerelésük (még). Fájuk van, de fel kell vágni. 2 tehenük van. Tejük így lehet, ha megfejik, de az egyik tehénnek direkt kistűgyőt, nehezen fejhetőt raktak be. 25 tyúkuk van, tehát tojásuk is lehet.

Nem fizetnek sokat nekik azért, hogy a műsorban szerepelnek. Kb. annyit, amennyit az eredeti foglalkozásukkal keresnének közben. A végén nincs fődíj, csak megtarthatják a maradék pénzt, amit kerestek. Más emberekkel csak akkor találkozhatnak, ha eladnak, vagy cserélnek. Internetre is csak ugyanilyen célból mehetnek fel. Van egy mobiljuk is, 25 euró egyenleggel, de családtagokat, barátokat nem hívhatnak fel. Nagy betegség esetén ideiglenesen elhagyhatják Newtopiát.

Több antiszociális egoistát választottak a versenyzők közé. Nincs túl nagy kompromisszumkészségük.
Sok a felelőtlen is. Pl. sört rendelnek a közös pénzükből. Németek...
Bármit behozattak volna, a fitnessedző-modell srác pl. mégis edzőcipőt, edzőruhát hozott be, nem tud lemondani a luxusról.

Az első adások tapasztalata az, hogy az ezermester és a mezőgazdász a leghasznosabb a csapatból.

Továbbra is kérdés, hogy lesz pénzük. A férfiak már arról kezdtek el beszélni, hogy kiküldik a nőket strichelni, de ezt a játék szabályai nem engedik.

Kapcsolódó cikkek

Legjobb társasjátékok gyerekeknek

Legjobb társasjátékok gyerekeknek

A legjobb társasjátékok gyerekeknek azok, amelyek segítenek nekik új dolgokat tanulni, például városokat építeni és kereskedni.

Kockahas a menő, vagy nem?

Out: kockahas és zsírmentes élet

Nem menő a kockahas és zsírmentes élet.