Hogyan cserélje ki az autógumikat otthon?

Ha még soha nem cserélt még gumiabroncsot, akkor talán azon tűnődik, hogyan kell ezt megtenni. Valójában nagyon egyszerű - és még emelő nélkül is megteheti. Van azonban néhány lépés, amelyet érdemes betartani, különösen, ha gyermek vagy idős szerette van önnel. Ahhoz, hogy megtanulja, hogyan kell kereket cserélni, tisztában kell lennie a járműve tulajdonságaival és a megfelelő felszereléssel.
Hogyan cserélje ki az autógumikat otthon?

Először is távolítsa el a keréktárcsa fedelet. Ezután helyezzen egy emelőt a földre. Az emelő magassága az ön járművének típusától függ, de legalább egy vízszintes felületen kell lennie. Az emelőt a gumiabroncs alá kell helyezni, és fel kell emelnie azt a talajról. Ha nem biztos benne, hogyan kell ezt megtenni, nézzen egy használati útmutatót.

Miután eltávolította a kerékanyát, le kell vennie a keréktárcsa fedelet, és el kell távolítania a régi gumiabroncsot. Ezt követően csavarja le a keréktárcsa anyákat, és szerelje fel az új gumiabroncsot. Ez a lépés nehéz és gyakorlatot igényel, ezért érdemes a kocsifelhajtón vagy a garázsban elvégezni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem túl nehéz. Amellett, hogy egyszerűbb, segít abban is, hogy autója gumiabroncsai jó állapotban legyenek és minél tovább tartsanak.

Ha erre nincs lehetősége, bármikor hívhat egy közúti segélyszolgálatot vagy egy szerelőt. A gumiabroncs típusától függően ingyenes árajánlatot kaphat egy új gumiabroncsra. Az interneten számos helyen talál hasznos információt vagy akár videót is hogyan cserélje otthon az autógumit, így könnyebben spórolhat az útmenti segítségnyújtáson.

A járművétől függően használhat emelőt. Az emelő használata megemeli a gumiabroncsot, így az leengedhető a földre. Ha defektes a gumiabroncsa, helyezze rá az emelőt, és fordítsa el az óramutató járásával ellentétes irányba. Ezt követően egy kerékemelővel megemelheti a járművet. Az emelőt a kocsifelhajtó padlójára kell helyeznie.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan cserélje ki az autógumikat otthon?

Hogyan cserélje ki az autógumikat otthon?

Ha még soha nem cserélt még gumiabroncsot, akkor talán azon tűnődik, hogyan kell ezt megtenni.

Meddig bírja egy elektromos jármű akkumulátora?

Meddig bírja egy elektromos jármű akkumulátora?

Ebben a cikkben azzal foglalkozunk, hogy meddig bírja egy elektromos jármű akkumulátora és mire számítatunk az évek múlásával ezen a téren akkumulátorunktól.