Hogyan tartsa tisztán a kandallóját

A füstös szagok csökkentése mellett a rendszeres tisztítás segíthet a tűztér korommentesen tartásában is. A kandalló tisztítására többféle módszer létezik, és az Ön kandallótípusának legmegfelelőbb módszert kell alkalmaznia.
Hogyan tartsa tisztán a kandallóját

Először is távolítsa el a kandallón lévő nagyméretű tárgyakat. Ide tartozik a rács, az égett fával együtt. Ezután távolítson el minden laza törmeléket a kandallóból. Érdemes porvédő maszkot vagy védőszemüveget viselnie. A törmelék felszedéséhez használhat bolti porszívót vagy kézi porszívót.

Miután eltávolította az összes törmeléket, kezdje meg a súrolási folyamatot. Használhat kefét vagy seprűt, hogy lesikálja a hamut a rácsról. Miután lesikálta a hamut, a hamut egy fémvödörbe kell helyeznie. Így később könnyebb lesz eltávolítani.

Egy szórófejes flakonban ecetből és vízből készült oldatot is keverhet a tisztításhoz. Az ecet jó módszer a koromtól való megszabadulásra, és savas tulajdonsága is van. Ezt az oldatot a foltos téglára lehet felvinni, és legalább 10 percig kell áznia. Eltávolítja a kormot és a foltokat, és segít átvágni a maradványokat.

Lehet, hogy egy második tisztítóoldatot kell kevernie, ha nagyon nagy kandallója van. Egy gallon meleg vizet kell összekevernie 1/4 csésze erős tisztítószerrel. Ezután egy merev sörtéjű kefével súrolja át az egész kandallót felülről lefelé. A kandalló tisztításához használhat porszívótömlőt is.

Ha befejezte a kandalló súrolását, a füstös szagok eltávolítása érdekében desztillált fehér ecet oldatával kenje be a kandalló belső szívét. Egy nedves újságpapírral is letörölheti a kormot az üvegről.

Miután megtisztította a kandalló belsejét, leöblítheti a súrolóoldatot. A téglán lévő füstfoltok eltávolításához is használhat hígított ecetes oldatot.

Extra tisztítási lökést adhat, ha mosogatószer és konyhasó keverékét használja. Ezután a szappanba mártott súrolókefét vagy habkövet használhat a téglák tisztítására. Kávézaccot is adhat hozzá, hogy a hamu egy kis textúrát kapjon.

Az alaposabb tisztítás érdekében felbérelhet egy szakembert, aki elvégzi ön helyett a tisztítást. Feltétlenül kérjen munkabérletet és biztosítást. A szakembernek rendelkeznie kell a kéményszabályzat egy példányával is, és rendelkeznie kell az erre vonatkozó tanúsítvánnyal.

Szerző: https://kandallo.hu

Kapcsolódó cikkek

A környezetbarát lakberendezés előnyei

A környezetbarát lakberendezés előnyei

Összegyűjtöttük a környezetbarát lakberendezés előnyeit, amik élhetőbb otthont és tudatosabb életmódot is garantálhatnak számunkra.

Miből készülnek az ágyneműk?

Miből készülnek az ágyneműk?

Mielőtt új lepedőt vásárolna, tudnia kell, hogy mi van benne.

Hogyan tisztítsuk meg a tapétát, mint egy profi

Hogyan tisztítsuk meg a tapétát, mint egy profi

A tapéta tisztítása előtt tudnia kell, hogyan kell megfelelően tisztítani.