Kik azok a prepperek?

Elsőre talán olyan emberekre asszociálunk a prepper szó hallatán, mint informatika-zseni, valamilyen egyesület, tánccsoport, törzs tagjai vagy egy új zenei irányzatot képviselők csoportosulása. Ezek azonban mind téves gondolatok, most elmondjuk kik is azok a prepperek.
Ilyen a prepperek élete!

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra. Tulajdonképpen elvonulnak a világ elől, leginkább vidékre költöznek, távol mindentől és mindenkitől és magukat, illetve a családjukat védve élnek a korábban már felraktározott élelmiszeradagjukkal egy „láthatatlan” bunkerben. Szerintük ugyanis egy hirtelen kialakuló katasztrófahelyzet esetén nem lehet a kormányra támaszkodni, mindenki csak saját magára számíthat.

Egyes családok, főleg Amerikában, azon belül is Idaho államban, Boise közelében teljesen szakítva a városi, modern életükkel a vadonban, vidéken élnek, tüzet csiholnak, vadásznak és szűrik a folyóvizet, ami mellett élnek. Így készülnek fel arra a helyzetre, ha történik valamilyen világszintű katasztrófa.

Prepper bárkiből lehet, ehhez nem is kell a vadonban élni. Ma már ugyanis azt is nevezhetjük preppernek, aki a városi életében valamilyen módon felkészül egy lehetséges balesetre, így túléli azt. (Például előre megtervezi a fejében, mit tenne, ha terrortámadás érné az épületet, amiben éppen dolgozik – megfigyeli hány vészkijárat van, hol menekülne ki stb.

Ha bárki nem venné komolyan ezeket az embereket, lehet, hogy rosszul tenné, hiszen talán ők azok, akik valóban tudják, hogy vészhelyzet esetén hogyan lehetnek túlélők. Létezik egy weboldal is számukra, a Prepper Broadcasting Network, ahol saját rádiót üzemeltetnek, és havi 250.000 hallgatóval rendelkeznek.

Tulajdonképpen a lényeg, hogy felkészültek legyenek, és vész esetén már előre eltervezett taktikájuk legyen a túlélésre, védekezésre. Ha szeretnétek bizonyos mértékben prepper életmódot folytatni, de nem drasztikusan átalakítani az életeteket és életmódotokat, akkor csak annyit tennetek, hogy egy évre elegendő nem romlandó élelmiszert vásároltok be, gyógyszereket, elsősegélynyújtó eszközöket és védőfelszerelést tároltok egy eldugott (például földbe ásott) rejtekhelyen, biztos, ami biztos.

Kapcsolódó cikkek

Híres alkotások hajra festve

Haj, mint festővászon

Élnek olyan kreatív fodrászok közöttünk, akik híres festményeket festenek rá ügyfeleik hajára.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.