Orebic legszebb strandjai

Orebic strandjai aprókavicsos strandok, kis és gömbölyű kavicsokkal és sekély parti vizekkel, amelyek fokozatosan lesznek egyre mélyebbek.
Orebic - Horvátország

Orebic strandjai aprókavicsos strandok, kis és gömbölyű kavicsokkal és sekély parti vizekkel, amelyek fokozatosan lesznek egyre mélyebbek. Orebicet a város szélétől egészen a város központjáig gyönyörű tengerpartok díszítik, ezért ez a város Dél-Dalmácia második legnépszerűbb turisztikai célpontja, Dubrovnik városa mögött. Ezzel együtt a strandok számának köszönhetően még a főszezonban sem zsúfolt. Érdemes hát nekivágni, és felfedezni, és előtte kiszámolni az útiköltséget!

Orebicben komolyan veszik a strandolást

A helyi lakosok jól tudják, hogy ezek a strandok milyen jelentőséggel bírnak a turizmus szempontjából, ezért évről évre folyamatosan fejlesztik őket. A közigazgatás nemrég kezdte meg a meglévő strandok kategorizálását és a „tematikus strandok” kialakítását. Így vannak romantikus strandok, háziállatok strandjai, családi strandok, búvárkodók, szörfösök strandjai, parti strandok, nudista strandok, adrenalin strandok stb.

Meghitt kis strand

Orebic központjától 1,5 km-re nyugatra, az Orsan szálloda előtt található két gyönyörű kavicsos strand, amely békét és nyugalmat kínál még a legforgalmasabb nyári hónapokban is. Az öböl nyugati részén fekvő kisebb strand többnyire privát, kb. 80 méter hosszú és 8 méter széles, és fenyőerdők veszik körül. A strandot aszfaltúton vagy a tengerparti sétányon lehet megközelíteni. A strand felett található egy népszerű strandklub, rengeteg szórakoztató létesítmény, parkoló, WC, zuhanyzó és minden, ami egy igazán tökéletes naphoz szükséges a tengerparton. A strand kis kavicsokkal borított, néhány kőből és betonból készült napozóterasszal. A part délkelet felé irányul, így egész nap napsütést kap és gyönyörű kilátás nyílik Korcula városára.

Kényelmes, kiépített part

Az öböl keleti részén, közvetlenül az Orsan szálloda előtt található a 120 méter hosszú és 10 méter széles kavicsos strand, amely apró kavicsból, néhány sziklából és egy mólóból áll. A tenger itt is sekély, ami ideális kisgyermekes családok számára. A strandot buja növényzet veszi körül fenyő és tamariska fákkal, de a strandon nincs sok természetes árnyék, de van lehetőség nyugágyak és napernyők bérlésére. A strand a tengerparti sétányon vagy közúton érhető el, és a szálloda üdülőhelyén parkoló áll rendelkezésre. Az üdülőhely mindent kínál, amire szüksége van egy nyugodt naphoz a tengerparton. A víz alatti élet nagyon színes, és a tenger is ideális a búvárkodáshoz, mind a nyugat, mind a keleti oldalon. Jó tudni, hogy a strand minden látogató számára nyitva áll, nemcsak a szálloda üdülőhelyének látogatói számára, háziállatokat azonban nem lehet bevinni.

Orebic szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Kullancsok, Lyme kór, kullancsok által okozott betegségek

Összegyűjtöttünk sok hasznos infót kullancs témában

A kullancsok 50%-a fertőző, és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát.

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Coke Life, a bio kóla.

Érdekes tények a Coca-Coláról

A Coca-Cola eredetileg gyógyszer volt.