Orebic legszebb strandjai

Orebic strandjai aprókavicsos strandok, kis és gömbölyű kavicsokkal és sekély parti vizekkel, amelyek fokozatosan lesznek egyre mélyebbek.
Orebic - Horvátország

Orebic strandjai aprókavicsos strandok, kis és gömbölyű kavicsokkal és sekély parti vizekkel, amelyek fokozatosan lesznek egyre mélyebbek. Orebicet a város szélétől egészen a város központjáig gyönyörű tengerpartok díszítik, ezért ez a város Dél-Dalmácia második legnépszerűbb turisztikai célpontja, Dubrovnik városa mögött. Ezzel együtt a strandok számának köszönhetően még a főszezonban sem zsúfolt. Érdemes hát nekivágni, és felfedezni, és előtte kiszámolni az útiköltséget!

Orebicben komolyan veszik a strandolást

A helyi lakosok jól tudják, hogy ezek a strandok milyen jelentőséggel bírnak a turizmus szempontjából, ezért évről évre folyamatosan fejlesztik őket. A közigazgatás nemrég kezdte meg a meglévő strandok kategorizálását és a „tematikus strandok” kialakítását. Így vannak romantikus strandok, háziállatok strandjai, családi strandok, búvárkodók, szörfösök strandjai, parti strandok, nudista strandok, adrenalin strandok stb.

Meghitt kis strand

Orebic központjától 1,5 km-re nyugatra, az Orsan szálloda előtt található két gyönyörű kavicsos strand, amely békét és nyugalmat kínál még a legforgalmasabb nyári hónapokban is. Az öböl nyugati részén fekvő kisebb strand többnyire privát, kb. 80 méter hosszú és 8 méter széles, és fenyőerdők veszik körül. A strandot aszfaltúton vagy a tengerparti sétányon lehet megközelíteni. A strand felett található egy népszerű strandklub, rengeteg szórakoztató létesítmény, parkoló, WC, zuhanyzó és minden, ami egy igazán tökéletes naphoz szükséges a tengerparton. A strand kis kavicsokkal borított, néhány kőből és betonból készült napozóterasszal. A part délkelet felé irányul, így egész nap napsütést kap és gyönyörű kilátás nyílik Korcula városára.

Kényelmes, kiépített part

Az öböl keleti részén, közvetlenül az Orsan szálloda előtt található a 120 méter hosszú és 10 méter széles kavicsos strand, amely apró kavicsból, néhány sziklából és egy mólóból áll. A tenger itt is sekély, ami ideális kisgyermekes családok számára. A strandot buja növényzet veszi körül fenyő és tamariska fákkal, de a strandon nincs sok természetes árnyék, de van lehetőség nyugágyak és napernyők bérlésére. A strand a tengerparti sétányon vagy közúton érhető el, és a szálloda üdülőhelyén parkoló áll rendelkezésre. Az üdülőhely mindent kínál, amire szüksége van egy nyugodt naphoz a tengerparton. A víz alatti élet nagyon színes, és a tenger is ideális a búvárkodáshoz, mind a nyugat, mind a keleti oldalon. Jó tudni, hogy a strand minden látogató számára nyitva áll, nemcsak a szálloda üdülőhelyének látogatói számára, háziállatokat azonban nem lehet bevinni.

Kapcsolódó cikkek

Belföldi kirándulóhelyek autóval

Autóval is könnyen megközelíthető kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!