Így néznek ki a híres Vénusz festmények modern, Photoshop változatai

Egy amerikai fotós készítette el híres festmények modern változatait, méghozzá a Photoshop segítségével. Bemutatja, hogy mennyit változott a nőkép, a testideál az évszázadok során.
Vénusz képek modern változatai

Lauren Wade​ az az amerikai fotós, aki újraalkotta a nőket ábrázoló festményeket. A fotós azt akarja bemutatni, hogy milyen drámaian változott a szépségről való gondolkodás, és milyen fontos szerepet tölt be a fotók retusálása. Ma a nagyobb szemek, telt ajkak, lapos has, karcsú lábak azok az ábrázolások, melyekkel nap mint nap szembesülünk az óriásplakátokon, televízióban, interneten stb.

Amikor Lauren Wade retusált két nagyon híres festményt, nem is gondolt arra, hogy milyen reakciót fog kiváltani. Ugyanis csak nagyon kevés ember vette észre a változtatást, és ezt a fotós nagyon érdekesnek találta. Annyira hozzá van szokva ugyanis a szemünk a mai ideálhoz, hogy észre sem vesszük a teljesen leretusált fotók hamisságát.

Tiziano Vecellio leghíresebb vászonképei vénuszokat ábrázolnak, tehát valójában ezek akt képek nőkről. Az egyik híres festményét, a Danaé című képet gondolta újra Lauren Wade, amikor a hölgy szereplő testsúlyát és idomait a felére Photoshoppolta. Így bemutatva, hogy ma hogyan ábrázolnák ezt a képet.

A másik festmény, melyet a fotósnő megváltoztatott, Paul Gauguin Két tahiti nő című képe. A híres festő számos képet festett a tahiti nőkről, illetve életmódról. A színes festmények különlegessége, hogy valódi élethelyzetben ábrázolja a hölgyeket, és valószínűleg testalkatukon sem változtat. Nem úgy, mint Lauren Wade, aki a karcsú derék, vékony arc kettősét mutatja be a retusált képen, tehát azt a valóságot, ahogy ma ábrázolnánk a képet.

A mai modern felfogás tehát másfajta emberábrázolást helyez előtérbe, de természetesen nem csak emberi alakok szempontjából változtak a festmények az ókortól napjainkig. Ma már számos stílus és forma keveredik, amelyek jól illenek a modern házak szobáinak falaira. A Festménybolt festmény webáruházában a legkülönbözőbb modern festmények közül válogathatunk, melyek garantáltan harmóniában lesznek a modern lakberendezéssel.

Kapcsolódó cikkek

Okos autópálya Hollandiában - smart highway - Daan Roosegaarde tervezésében

Világító utak Hollandiában

Daan Roosegaarde olyan utakat tervezetett Hollandiában, amik sötétben világítanak.

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.