4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

A munkaruha lényegében egy roppant fontos munkaeszköz, hiszen csak ezek viselésével vehetünk részt biztonságosan a munkafolyamatokban. Sokszor megeshet azonban, hogy a ruha koszolódik, szennyeződik. Ilyenkor vagy a munkáltató vállalja a tisztítást, vagy mi magunk is tisztíthatjuk. Utóbbi esetre összegyűjtöttünk 4 ötletet a hatékony munkaruha tisztításhoz.
4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

Munkaruhák tisztítása és fertőtlenítése

A legfontosabb tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a férfi, vagy női munkaruhánk tisztításakor az:

· elvégzett munka típusa,

· a ruhák mosási technikája.

Ennek oka, hogy nem ugyanaz, ha nagyon piszkos és szennyezett munkaruhával végzünk ipari és építőipari munkát, mint ha blézer és nadrágkosztümben dolgozunk egy pult mögött, vagy étteremben. A ruhadarabok gyártása különbözik, és a szennyeződés típusa is eltér, ezért a mosási feltételeknek is különbözniük kell.

1, Nagyon piszkos ruhák tisztítása

Sok olyan munkavállaló dolgozik szerte a világban, akiknek a munkanapjuk végére ruhájuk nagyon koszossá válik. A nagyon koszos munkaruhák valódi tisztítása fejfájást okozhat, így érdemes tudni, hogy milyen a megfelelő tisztítási folyamat.

Ezen a téren először is meg kell jegyezni, hogy ajánlott a lehető leghamarabb megtisztítani a ruhát, ha szennyeződés éri. Ezt követően a szennyezett munkaruhák tisztítási általában a következőkből áll:

· használjuk folteltávolítót,

· mosás során használjunk sok vizet,

· makacs szennyeződéskor érdemes hideg vizes mosást alkalmazni, a beágyazódás ellen.

2, Zsírfoltok eltávolítása munkaruhából

Sok olyan munkahely van, ahol állandó kapcsolatban vannak a munkavállalók a zsíros anyagokkal, amely nagyon könnyen foltot hagyhatnak. Zsíreltávolítást az alábbiak szerint végezni:

· a foltok eltávolításához folyékony szappan vagy speciális zsíreltávolító szert használjunk

· a tisztítószert kenjük közvetlenül a foltra, hagyjuk hatni körülbelül tíz percig.

· mossuk le a ruhadarabot forró vízzel a címkéken feltüntetett hőmérsékleten.

Ez a tisztítási eljárás hagyományos módjának számít zsíros foltok esetében, de léteznek más otthoni módszerek is, például a Coca-Cola vagy a kukoricakeményítő használata.

Ezekben az esetekben csak öntsünk egy keveset a zsírfoltra, és hagyjuk hatni néhány órán át. Ezt követően ajánlatos a ruhadarabot alaposan kimosni a mosogatógépben.

3, Rossz szagok eltávolítása

A ruhákon a legfrissebb foltok eltávolíthatók folteltávolítókkal és mosással. Mindazonáltal, a munkaruhából származó rossz szagok eltávolítása nem mindig olyan könnyű. Ebben az esetben a következőket érdemes tennünk a makacs szagok miatt:

· vegyünk speciális lágyítószereket és mosószereket,

· mossuk a megengedett legmagasabb hőmérsékleten,

· tegyünk egy kis ecetet a mosógép dobozába.

· a verejték szagát szódabikarbóna és víz vagy citrom keverékével távolíthatjuk el.

· mosás után alaposan szárítsuk meg a ruhákat.

4, Fehér munkaruhák tisztítása

A munkaruhák tisztítása terén a legnehezebb témakör a fehér ruhák tisztítása, mert ezeken a ruhákon a szennyeződés nagyon könnyen látható nyomot hagyhat.

A fehér munkaruhák helyes mosásának legjobb módja a hideg víz használata, hogy ezzel megakadályozzuk a foltok beágyazódását. Bár sok felhasználó fehérítőt használ a tisztításhoz, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fehérítő nagyon mérgező termék, amely súlyosan károsíthatja ruházatunkat és egészségügyi problémákat is okozhat, ezért tanácsos elkerülni.

A fehér munkaruhák esetében a fehérítő alternatívájaként használhatjuk nátrium-hidrogén-karbonátot vízzel hígítva. Ezt használva hagyjuk, hogy a termék néhány órán keresztül hasson a ruhára, hogy világosabb fehér legyen.

Ez az alternatív módszer nem csak a ruha anyagát kíméli, de a mosógép számára is előnyös, emellett pedig a használó egészségét is jobban óvja.

Összegezve

Természetesen előfordulhat olyan eset is, hogy a ruhát már nem tudjuk tisztítani, ilyenkor érdemes a férfi, vagy női munkaruhát webáruházból beszerezni, amivel pótolhatjuk az elhasználódott ruhát.

Kapcsolódó cikkek

A 3 legfontosabb borász kellék otthonra

A 3 legfontosabb borász kellék otthonra

Kíváncsi vagy, hogy milyen borász kellékekre van szükséged otthonra, ami nélkül nem tudsz borkóstolót sem tartani? Akkor mi segítünk!

A jól felszerelt ágy titka - hasznos ötletek a megfelelő alváshoz

A jól felszerelt ágy titka - hasznos ötletek a megfelelő alváshoz

A nyugodt alvás titka a tökéletes matrac, a jól felszerelt ágy, és például egy kényelmes Naturtex paplan. Ha érdekelnek a részletek, kattints a cikkre!

Hogyan készítsd fel a kertedet az őszi időszakra?

Hogyan készítsd fel a kertedet az őszi időszakra?

A Combystistem szerszámok webshopból is beszerezhetőek, amikkel karbantarthatjuk és felkészíthetjük a kertünket a hidegebb őszi időszakra.