Hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába?

Mostani cikkünkben azoknak adunk egy pár jó tanácsot, akik most építik vagy csak szeretnék felújítani fürdőjüket ezen belül is a WC-t . Ezért a következőkben arról ejtünk pár szót, hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő WC-t a fürdőszobába?

Miért fontos a WC vásárlás megfontolása?

Sokan nem tartják fontosnak a megfelelő WC kiválasztását, viszont ezen a téren is számos lehetőségünk van funkciót és formavilágot illetően is. Fontos szempont még az is, hogy egy stílusnál és kollekciónál maradjunk a WC beszerzésekkor is, hogy fürdőszoba bútorainkhoz is illeszkedjen a stílusa.

Milyen öblítésű WC-k közül választhatunk?

Kétféle ismert öblítési mód létezik a vécéknél, az egyik a síköblítésű változat, aminél úgymond egy tálca van a vízszint felett. A másik módszer a mélyöblítés, ami egy tölcsérre hasonlítható. Higiéniai szempontból sokkal jobb választásnak bizonyul egy mély öblítésű WC , mivel itt kevésbé terjednek el a szagok ezért is remek megoldás nagyobb családoknak vagy szállodáknak.

Figyeljünk a rögzítési módra!

A beépítés szerint is kétfajta WC létezik, a padlóra és falra illeszthetők. Egyik nagy előny a falra szerelhetőknél, hogy könnyebb a hozzáférésünk az alatta lévő részhez, ami például felmosáskor nagyon jól jön, viszont csak akkor választhatjuk ezt a rögzítési módot, ha a falban fut a lefolyónk.

Öblítési mechanizmus meghatározása

A lehúzás szempontjából három féle öblítési mechanizmus különböztethetünk meg, ezek a nyomógombos, húzós illetve billenő gombos tartályok.

A húzós tartályok kevésbé számítanak előnyösnek és elegánsnak mivel elhelyezkedésük a WC felett van. A gombos tartályok jobban tisztítanak, mivel a víz itt nagyobb erővel áramlik, szóval ha extra tisztaságra vágyunk egy gombos tartály a nekünk megfelelő választás.

WC tartály kiválasztása

A legtöbb WC esetében műanyag tartályokat találhatunk különféle tulajdonságokkal. Ezek szerint megkülönböztethetünk:

· felső elhelyezésű

· alsó elhelyezésű és mono blokkos

Felső elhelyezésű tartályok

A felső elhelyezésű tartályok lehetnek szigeteltek és szigetelés nélküliek. A szigetelés nélkülinek az előnye, hogy nagyon könnyen szerelhető és roppant egyszerű a működési elve. Sajnos ellene van, hogy nem túl csöndes és lassabban is tud újratölteni, valamint párásodik. A lehúzása madzaggal, lánccal vagy zsinórral történhet.

Alsó elhelyezésű tartályok

Ebben az esetben a tartály közvetlenül a WC fölött található. Készülhet akár kerámiából is, ez miatt költségesebb, és sérülékenyebb is, viszont jóval szebb.

Az úgynevezett mono blokkos tartályok megvásárolhatók WC-vel egyben. Előnye, hogy nincs öblítő cső a tartály illeszkedése miatt. Elmondhatjuk, hogy a legmagasabb árkategóriájú tartály, előfordulhat, hogy egy-egy alkatrész egy komplett műanyag tartály árával vetekszik, azonban ha minőségi gyártótól vásárolunk, akkor ettől nem kell tartani. Például a Sapho monoblokkos WC ára a piaci kínálatban egyszerre mondható kedvezőnek és minőséginek.

Összegezve

Egy fürdőszobába tehát az sem mindegy milyen WC-t választunk, hiszen az sokat javíthat, vagy épp ronthat az összképen.

Kapcsolódó cikkek

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritala az organikus gin

Az év slágeritalával, az organikus ginnel foglakozunk és összefoglaljuk mitől is organikus egy ital és milyen előnyei lehetnek a fogyasztásának.

Minden, amit a Djeco játékokról tudni érdemes

Minden, amit a Djeco játékokról tudni érdemes

Egyedi és ízléses ajándékot keresel gyermekednek? Esetleg a fejlesztő játékok érdekelnek? Itt elolvashatsz mindent, amit a Djeco márkáról tudni érdemes!

A környezetbarát lakberendezés előnyei

A környezetbarát lakberendezés előnyei

Összegyűjtöttük a környezetbarát lakberendezés előnyeit, amik élhetőbb otthont és tudatosabb életmódot is garantálhatnak számunkra.