Ellenőrző lista költözéshez

Költözéskor sokféle feladatot kell elvégeznie.
Ellenőrző lista költözéshez

Költözéskor sokféle feladatot kell elvégeznie. Ki kell takarítania jelenlegi otthonát, frissítenie kell személyes adatait a közműszolgáltatóknál és a bankoknál, és még a lakásbiztosítást is váltania kell. Ha kéznél van egy költözési ellenőrzőlista, az segít szervezetten és pontosan tartani a lépéseket. Íme néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni az ellenőrzőlista elkészítésekor. Ha bérbe adja a lakását, mindenképpen takarítsa ki alaposan, mielőtt elköltözik. Ha rendetlenséget hagy, az a kauciójába kerülhet.

Ezért jó ötlet, ha korán, akár hat hónappal előre elkezdi a költözési ellenőrzőlistát. Bár lehet, hogy nem tud mindent becsomagolni, de így sokkal gördülékenyebben fog menni a folyamat. Ez különösen fontos, ha költöztető céget bíz meg. Mielőtt elkezdené a csomagolást, meg kell határoznia, hogy mennyi pénzt szeretne költeni, és mennyi ideje van rá.

Ügyeljen arra, hogy ne szállítson veszélyes árukat, például gázpalackokat vagy légpalackokat. Ezektől biztonságosan meg kell majd szabadulnia tőlük. Győződjön meg róla, hogy visszaadja a kölcsönzött tárgyakat. Ezenkívül mindenképpen erősítse meg utazási terveit, különösen, ha hazai vagy nemzetközi költözésről van szó.

A költözési ellenőrzőlista lehet hosszú vagy rövid, az ön igényeitől függően. Emellett ne felejtse el frissíteni választási adatait sem. Ezek fontos feladatok, amelyeket a költözés előtti utolsó hetekben kell elvégeznie.

A költözés napját megkönnyítheti, ha már előző este elkezdi a dobozok pakolását. A dobozok lefelé cipelése könnyebb, ha már az emeleten is bepakolta őket. Előfordulhat, hogy a dobozok felcipelésével kell majd bajlódnia, ha a költözés előtti estéig vár. Ha előző este felhív egy költöztető céget, az is segíthet az utolsó pillanatban felmerülő problémák tisztázásában. Másnap reggel sokkal kevésbé lesz stresszes, hiszen a költözés előtti nap már elkezdődik.

Mielőtt költöztetőt bíz meg, győződjön meg róla, hogy van készpénze. Tudja meg, hogy a költöztetés után önnek kell-e fizetnie a költöztetőknek. Ha országon keresztül költözik, szervizeltesse meg járműveit, hogy elkerülje a késedelmeket. Ha autóját szállítja, győződjön meg róla, hogy minden tárgyat eltávolít az autóból, mielőtt elküldi a szállításra. Mérje meg a bútorokat is, hogy azok megfelelően illeszkedjenek. Győződjön meg róla, hogy az új helyen elegendő hely van a holmijának.

Kapcsolódó cikkek

Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert…

Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert…

Örök dilemma, hogy mi a jobb? A megelőzésbe erőt, energiát és pénzt fektetni, vagy baj esetén cselekedni? Bár kérdésnek tűnik a felvetés, valójában mégsem lehet kérdéses a válasz. Mert mindenkor a prevenció a legjobb és leggazdaságosabb stratégia!

Ilyen a prepperek élete!

Kik azok a prepperek?

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra.

4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

A szennyes munkaruha tisztítása örök probléma. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 ötletet a hatékony munkaruha tisztításához, otthoni alkalmazásra is.