Összegyűjtöttünk sok hasznos infót kullancs témában

A kullancsok 50%-a fertőző és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát, továbbá a Lyme betegek fele produkálja a kokárda alakú bőrpírt, míg közel 40%-a idegrendszeri és a többi ízületi stb kórképeket alakít ki.
Kullancsok, Lyme kór, kullancsok által okozott betegségek

Dr. Kapiller Zoltán előadása:

A szemmel rendelkező-látó kullancsok a fűszálak végének árnyékos oldaláról lesik az arra járó áldozatukat és alulról másznak fel rá. A szemmel nem rendelkező-vak kullancsok a bokrok levél fonákról (árnyékos oldaláról) felüliről vetik rá áldozatukra magukat.

A kullancsok gyűlölik a direkt napfényt, mert kiszárítja, megöli őket!

A párzás után a kullancsmama 2-3 hét alatt 2-3 ezer fertőző petét rak. Tehát elég egy fertőző nőstény kullancsot egy parkban vagy egy kertben lepottyantani! Az egyik legbájosabb „kullancs futár” a süni…

A kullancs járványtani körébe a gyíkoktól az őzikén, kutyán át az emberig több száz hüllő-, madár tartozik bele.

A Lyme-kór kórokozói, a Borreliák úgy társállatoknál, a kutyáknál és az embereknél azonos kórélettani folyamatokat-betegségeket okoznak. A legnagyobb és legalapvetőbb kórélettani folyamat a csípett területen-lokálisan és az egész szervezetet érintő oxigénhiányos állapot előidézése. Sajnos a humánorvoslás e kórfolyamatokat terápiásan figyelmen kívül hagyja, de az állatorvosok ismerve ezeket már terápiás szinten megoldják és a Lyme-kóros kutyabetegek ezért gyógyulnak, gazdáikkal ellentétben…

Czikoráné Szabó Éva:

„29 éve krónikus lyme beteg vagyok. A maradandó fogyatékosságokat, a látássérülést és a mozgássérülést is ez a betegség okozta. A tüneteim 8 éves koromban a hirtelen látásvesztéssel kezdődtek 1989-ben, akkor még nagyon gyerekcipőben járt ez a betegség. A tüneteimre szteroidot és immunszupresszív kezeléseket kaptam, kb. három hét után érkezett meg az eredmény, hogy pozitív lett a borrelia a vérben és a likvorban is. Ekkor még nem volt diagnózisom, tünetileg kezeltek, majd kb. 3-4 év után autoimmun betegséget diagnosztizáltak, erre is kezeltek évtizedekig. Fokozatosan romlott az állapotom, nagyon sok tünetem volt. 2012. februárban kaptam meg az első antibiotikus kúrámat, összesen 11-et. 2011. októbere óta nem volt shubom. A Lyme-kórral kapcsolatban nagyon sok a tévhit Magyarországon és súlyos az információhiány a szakemberek és a betegek között is. A betegek a legtöbb esetben évek, évtizedek után kapják meg a diagnózist, több mint 300 tünete lehet a betegségnek, bonyolult a kezelés, ha későn diagnosztizálják. A betegeket, családjukat, környezetüket mind lelkileg, mind anyagilag nagyon megterheli. Sokan elveszítik a családjukat, barátaikat és a munkahelyüket is. Sokan ellátás nélkül vannak, mert a leszázalékolás során nem veszik figyelembe ezt a betegséget. A szakemberek nem rendelkeznek az aktuális információkkal, 2013-ban lejárt a lyme borreliosis kezelésére vonatkozó protokoll. Nincs megfelelő tananyag az orvostanhallgatók részére és nincs megfelelő szakmai anyag a praktizáló orvosok részére. Akkreditált továbbképzésre lenne szükség lymeborreliosis témában.“

Számos szúnyog-, bögöly és szúrólégy (vérszívó) terjeszti még Európában…

Monspart Sarolta:

"A természetben dolgozók-, járók és sportolók nem ismerik kellően a természet adta veszélyeket, így a kullancsveszélyt sem!

Fontos lenne az, hogy az óvodás-iskolás korú gyerekeket a természet veszélyeire meg-tanítsák a pedagógusok.

Ennek két eleme van, a pedagógus képzésbe és a gyermek képzésbe a kullancsveszélyt és annak elhárítási technikáit ismertető tananyagot kellene betenni az oktatásba. Egy esetleges állami felkérésre a Kullancsszövetség készséggel összeállít egy-egy oktató anyagot.

A média az elmúlt évtizedben autentikusan tájékoztatja a kullancsveszélyről a lakosságot, de ezt még gyakrabban és részletesebben kellene megtennie!

A saját példám is mutatja, hogy a humán orvos képzésben - továbbképzésben is mélyebben kellene foglalkozni a Kullancsbetegségekkel...

A sajtó kommunikációban fontos, hogy az emberek ne féljék a természetet, hanem ismerjék meg a kullancsveszélyt-, védekezzenek ellene és akkor biztonsággal tartózkodhatnak a természetben!"

Bármilyen furcsa:

„A kullancs is egy érző lény”, ennek okán az eltávolításkor tilos lekenni (zsírral vagy olajjal), mert fuldoklik és tilos csipesszel-két körömmel megragadni, mert a szorításra is fuldoklani kezd és, ha addig még fertőző nyálat nem köpött áldozatába, akkor pont a szakszerűtlen eltávolításkor teszi meg, ez az orvoslásban a IATROGEN INFEKCIÓ!

Tehát: amit el akarunk kerülni, pont azt okozzuk iatrogen infekció!

112 éve Dr. Göldi A. Emil feltárta a kullancscsípés mechanizmusának titkát, tehát az USA kutatók 5 évvel ezelőtti „tudományos világújdonsága” a szakirodalomban csak Hazánkban nem volt újdonság!

Az egyetlen, hivatalos orvostechnikai eszköz, amely gyötrés-fertőzésveszély mentesen távolítja el a vérszívót. Úgy működik, „mint a rajzszegkihúzó…”!

A Brüsszeli EUREKA Találmányi Világkiállítás aranyérmét és még 5 nemzetközi tudományos-innovációs díjat kapott magyar szabadalom.

A kullancsot tilos megsemmisíteni, mert fontos információt hordoz, mármint van-e benne Lyme-kór bacilus, fertőző-e?!?

Mindig teszteljék le a kullancsot!!!

A kullancsok és az általuk terjesztett fertőző betegségek elleni prevenciós lehetőségek:

I. -Területvédelem

II. -Személyvédelem!!!!!!!!

II/1-Mi a fő szempont számunkra a repellens választásakor?

1,-Új , innovativ: a rezisztencia okán

2,-Hatékonyság: széles spektrum, azaz az összes kullancs és szúnyogfaj riasztó képesség, stabil vegyület-egyenletesen hosszan ható, kullancsok esetén legalább 4-6 órán szúnyogok és legyek 8-12 óraán át tartó hatás.

3,-Kompattibilitás: ne oldja-roncsolja a bőrt-ruhát-műanyagokat-kozmetikumokat-illatos

4,-Könnyen alakítható hatóanyag: spray-krém-roll on

5,-Biztonságos , környezet- és gyermekbarát: nem mérgező-

színtelen-nem ragad-nem zsíros-csecsemőkre is használható

sensitive-gyerek is használhassa (ne kelljen asszisztencia a táborozás során!)

6,-Antibakteriális hatás: a túra- munka során hasznos- újabb

II/2-Kullancs-eltávolító kanál

II/3-Kullancs-teszt

III. -Kutyák-macskák egyedvédelme (apropó, macskák, akkor kapcsoljunk ki egy pillanatra: vicces macskás videók itt!)

A kullancsok 50%-a fertőző és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát, továbbá a Lyme betegek fele produkálja a kokárda alakú bőrpírt, míg közel 40%-a idegrendszeri és a többi ízületi stb kórképeket alakít ki. Kutatásaink során a BITEFREE termékcsaládot, mint a legújabb innovatív kullancs -és szúnyog riasztó készítmény családot, illetve a Kullancs-tesztet és a Kullancs-eltávolító kanalat használtuk.

Kapcsolódó cikkek

Híres alkotások hajra festve

Haj, mint festővászon

Élnek olyan kreatív fodrászok közöttünk, akik híres festményeket festenek rá ügyfeleik hajára.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

A monitorbámulás 3 súlyos következménye

Milyen testi változásra számíthatsz, ha sokáig ülsz a monitorok, tévék előtt?