Nyári koncertkörút: milyen lehetőségei vannak a zenekaroknak?

A jó idő beköszöntével eljött a fesztiválok, koncertek, rendezvények időszaka is. Ilyenkor szerte az országban találkozhatunk kisebb-nagyobb koncertekkel. Ahhoz azonban, hogy ezek meg is valósulhassanak nem árt tudni, hogy egy nyári koncertkörútnál milyen lehetőségei vannak a zenekaroknak, ha minél több helyre szeretnének elérni.
Nyári koncertkörút: milyen lehetőségei vannak a zenekaroknak?

Zenekarok lehetőségei utazáshoz

Természetesen minden zenész egyben ember is, így utazáshoz is hasonló lehetőségek közül válogathat, mint egy hétköznapi ember. Amennyiben például az ország egyik feléből hívnak a másikba fellépni, akkor komoly fejtörést okozhat a hogyan, miként kérdése. Alapjában véve az ideális megoldás megtalálásához először is számba kell venni az utazási lehetőségeket, melyek nagy vonalakban az alábbiak lehetnek:

· tömegközlekedés

· személygépjármű

· busszal utazás

Ebből a három fő vonalból az elsővel aligha élnek a zenekarok, hiszen a távolsági buszokkal, vonatokkal való közlekedés gyakorlatilag lehetetlen. Ennek oka, hogy a zenekarral együtt számos felszerelés is utazni szokott, amiket mondanunk sem kell nem cipelhetünk a hátunkon. Emiatt pedig marad a személyautóval, vagy vásárolt, vagy bérlet busszal való közlekedés, mint opciók.

Saját autóval, saját költségen

Amennyiben a zenekar tagjai úgy állnak hozzá, hogy saját erőből szeretnék megoldani az utaztatást, akkor az egyik legkézenfekvőbb dolog lehet, hogy összeszervezik a saját autóikkal való utazást. Ehhez azonban több kompromisszumot is kötni kell. Egyrészt valakinek, vagy valakiknek magukra kell vállalniuk an nem túlságosan hálás sofőr szerepet. Ez akkor lehet problémás, ha más nem lévén a csapat tagjai ülnek a volán mögé. Egy hosszabb út ugyanis sokat kivehet az emberből és akkor még ott a koncert is. Emellett a meglévő helyek beosztása is komoly logisztikai képességet igényelhet a csapat részéről, hiszen nem mindenki rendelkezik tágas egyterű járművel, ahol széles a helykínálat.

Összességében tehát a saját gépjárművel való közlekedés költségek terén jó megoldásnak tűnhet, de bizony ehhez komoly szervezés és kompromisszum készség szükséges.

Saját busszal való utazás

Egyes szerencsés zenekarok olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy valamely tagnak, vagy ismerősnek éppen rendelkezésére áll egy mikrobusz, aminek segítségével útra kellhet a csapat. Természetesen ilyenkor bár a hely mennyisége megoldott és a hangtechnikai felszerelések is egyszerűen szállíthatók, de ilyenkor is gondoskodni kell egy sofőrről. Ebben az esetben ráadásul nehézséget okozhat, hogy a sofőrnek megfelelő típusú jogosítványra is szüksége lesz.

Buszbérlés zenekaroknak

Amennyiben szeretnénk megkímélni magunkat attól, hogy valaki sofőr szerepben sínylődjön a zenekar tagjai közül, miközben a hangszereknek és felszereléseknek is szeretnénk biztos helyet biztosítani, akkor ideális megoldást kínálhat a buszbérlés.

Ehhez persze érdemes egy olyan vállalkozót találni, ahol több éves tapasztalattal rendelkeznek zenekar szállítással országosan is. Egy jól meghozott választással ugyanis akár az egész fesztiválszezonra megoldott lehet a csapat utaztatása nem csak országon belül, hanem bizony nemzetközi turnék alkalmával is.

Ráadásul, ha a buszbérlés mellett tesszük le voksunkat, akkor a zenekar minden tagja kiélvezheti az utat, nem kell senkinek sem a volán mögött sínylődnie, nem is beszélve a kényelmes utazási körülményekről.

Összegezve:

A nyári koncertekre való eljutáshoz tehát több opció közül is válogathatunk, de összességében kétségtelenül a legjobb választás minden szempontból a buszbérlés lehet, hiszen így megkímélhetjük magunkat a logisztikai tervezéstől, fárasztó vezetéstől és az úton való kuporgástól. Így pedig egy sokkal jobb koncert élményt is nyújthatunk majd azok számára, akik megtisztelnek minket azzal, hogy ellátogatnak koncertünkre.

Kapcsolódó cikkek

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Laboratorium.hu - ásványolaj a pizzásdobozban! - ásványolaj jelentése

Ásványolaj a pizzásdobozban?

Az Európai Unió egy új veszélyforrásra hívja fel a figyelmet. A papír csomagolóanyag ásványianyag-tartalma bekerülhet az élelmiszerbe, ami kifejezetten veszélyes.

Különleges képek

Különleges képek

Alexa Meade élő olajfestményeket fest.