Hogyan érdemes belekezdeni a sportolásba nyáron?

Frissítő csobbanás a tóban? Kellemes séta a közeli erdőben? A nyári szórakozást könnyen összeköthetjük a sportolással. Ideális időszak ez arra is, hogy komolyan elkezdjünk foglalkozni a testmozgással. Az alábbiakban leírjuk, hogyan érdemes belekezdeni az edzésbe a legmelegebb évszakban.
Hogyan érdemes belekezdeni a sportolásba nyáron?

Miért előnyös ilyenkor kezdeni?

Nyáron könnyebben változtatunk a rutinon és próbálunk ki új tevékenységeket. Általában ilyenkorra időzítjük a kirándulást. Egy kiruccanás rengeteg lehetőséget kínál új mozgásformák kipróbálására vagy régiek újrakezdésére. Rájöhetünk, milyen jól esik a rendszeres reggeli séta vagy a 20 perces esti biciklizés. Megismerhetjük a legkedveltebb vízi lehetőségeket, például az úszást, kenuzást, vagy a SUP-ot.

Persze nem biztos, hogy a családi pihenésen vágunk bele a mozgásba. Otthon a barátokkal összegyűlhetünk kosár- vagy röplabdázni a kellemes esti levegőn, de a foci, a tenisz vagy a pingpong is jó választás. Ezeket más évszakokban is folytatjuk, zárt téren.

A nyári testedzés szabályai

Bármennyire is lelkesedünk, elővigyázatosnak kell lennünk. Ebben az évszakban a következőket tartsuk be:

· Kerüljük a 10 és 15 óra közötti szabadtéri edzést! A legjobb a hajnali vagy az esti időszakra tervezni.

· Használjunk naptejet, amikor szabadban tartózkodunk!

· Gondoskodjunk az állandó vízpótlásról! Edzés során ilyenkor 1-2 liter vízre is szükségünk lehet.

· Kényelmes, légáteresztő ruhában és cipőben eddzünk!

· Minden mozgás előtt melegítsünk be!

· Kis „adagokkal” kezdjük, majd fokozatosan emeljük az intenzitást és az időtartamot.

· Edzés után fogyasszunk energiát adó ételt!

· Nagyobb túlsúllyal kérjük ki orvosunk és személyi edzőnk véleményét!

További tippek

Egészségünk megőrzése a legfontosabb sportolás során is. Persze az is előnyös, ha pénztárcánk tartalmára is vigyázunk, s nem szórjuk el felesleges kiegészítőkre minden vagyonunk.

A kulcs mindig a tapasztalásban és a fokozatosságban rejlik. Ne rohanjunk a boltba megvásárolni a legmenőbb felszerelést! Először kérjük kölcsön, próbáljuk ki az egyes kellékeket, vagy oldjuk meg olcsóbb kiegészítőkkel. Természetesen nem a kötelező védőfelszerelésről van szó veszélyes sportoknál, hiszen azt mindenképpen alkalmaznunk kell. Az viszont nem biztos, hogy kétszeri futás után rögtön meg kell vásárolnunk a legjobb futócipőt. Várjuk meg, míg biztosak leszünk a dolgunkban.

Továbbá a kiegészítők online megvásárlásával időt és energiát spórolhatunk. Például nagy választékban kapható a Neuzer bicikli online, s rögtön a szükséges kellékeket is a kosárba tehetjük.

Összegezve: Nyáron nagyobb kedvünk és motivációnk lehet elkezdeni egy sportot. Jó társaságban a rendszeres testmozgás hamar a szenvedélyünkké válhat, s az év többi részében is könnyen beépítjük rutinunkba. Cikkünkben néhány tanácsot és tippet adtunk a kezdéshez.

Kapcsolódó cikkek

Futóruhák a hidegebb napokra! - Tartsd a lépést!

Futóruhák a hidegebb napokra! - Tartsd a lépést!

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.

Hogyan érdemes belekezdeni a sportolásba nyáron?

Hogyan érdemes belekezdeni a sportolásba nyáron?

Ideje az életmódváltásnak? Már meg is vásároltad a legjobb Neuzer biciklit? A nyár tökéletes időszak arra, hogy belekezd a sportolásba! Tippjeink segítenek.

Labdaadogató gép - Tchibo webáruház

Labdaadogató gép - Tchibo

A Tchibo webáruház heti ajánlatából szemezgettünk.