A háziállat-tartás előnyei

A háziállat tartásának számos pszichológiai előnye van.
A háziállat-tartás előnyei

Kimutatták, hogy egy háziállat birtoklása csökkentheti a stresszt és a magányosság érzését. Egy Harold Herzog nevű pszichológus kutatást végzett az emberek és az állatok közötti kapcsolatról. Úgy véli, hogy a háziállat birtoklása mind a tulajdonos, mind az állat számára előnyös. Amellett, hogy egy háziállat szórakoztató és pihentető társ, segíthet feldolgozni a nehéz érzelmeket és javíthatja a hangulatot.

A háziállatokat tartó emberek általános egészségi állapota jobb. Az állatok jelenléte csökkenti a kortizol, a stresszhormon szintjét. A háziállat jelenléte csökkenti ennek a hormonnak a termelődését. Sok iroda és egyetem lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy kutyájukat magukkal hozzák a munkahelyükre. Még a diákok is kölcsönkérhetnek kutyát a stresszes időszakokra. Ennek eredményeképpen a háziállatok számos egészségügyi előnnyel járnak. Bár a háziállat tartásának egészségügyi előnyei nyilvánvalónak tűnhetnek az Ön számára, meglepő lehet, ha megtudja, hogy vannak más előnyök is.

Az egyik legnyilvánvalóbb az, hogy a gyerekeknek nem kell attól tartaniuk, hogy elutasítják őket, mert szerető állatok veszik körül őket. A háziállatok nem törődnek a népszerűséggel vagy a külsőségekkel, és bármi történjék is, szeretni fognak. Azok a gyerekek, akik háziállatokkal nőnek fel, megtanulják a felelősségvállalást is, ami olyan értékes készség, amelyet egész életükben alkalmazni tudnak. Mivel a háziállatok Öntől függenek, megtanulják tisztelni a többi életformát. Ennek eredményeképpen a gyerekek nagyobb empátiát és együttérzést fognak kifejleszteni.

A National Institutes of Health szerint a háziállatokkal való érintkezés segít a gyermekek immunrendszerének erősödésében. Az állati szőrnek és baktériumoknak való kitettség a felnőtté válás során megelőzheti, hogy a gyermekeknél allergiák alakuljanak ki. Ez a felnőtteknél is csökkentheti bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Az Amerikai Táplálkozástudományi és Dietetikai Társaság szerint pedig a háziállatok segíthetnek az egészségesebb életmódot élőknek is. Azt is fontos megjegyezni, hogy a háziállatok nemcsak nagyszerű társak, hanem segíthetnek a stressz-szint csökkentésében is.

A háziállat tartásának számos előnye van, és a legfontosabb az, hogy segít az embereknek kapcsolatot teremteni. A kutyasétáltatások remek lehetőséget nyújtanak új emberek megismerésére, és az állattartóknak szóló közösségi médiacsoportok is nagyon aktívak. Ezért a kisállattartás (amihez eledelek és felszerelések itt találhatók) sok ember számára egészséges és hasznos tapasztalat. A háziállat-tartásnak sok más előnye is van, de ezek a legnyilvánvalóbbak. Ha tehát azon gondolkodik, hogy örökbe fogadjon egy háziállatot, tegye meg most. Soha nem fogja megbánni!

Egy tanulmány szerint a háziállatok segítenek az embereknek csökkenteni a stressz-szintet és megelőzni a szívproblémákat. Egyes állatokat arra képeztek ki, hogy felismerjék gazdáiknál az epilepsziát és a rákot. Több kórház is alkalmaz állatokat a betegek megsegítésére. Néhány állatot terápiás állatként is nyilvántartásba vettek. Ha tehát a háziállat tartásának egészségügyi előnyeit keresi, akkor itt az ideje, hogy meghozza döntését. Megváltoztathatja az életét!

Kapcsolódó cikkek

Ilyen a prepperek élete!

Kik azok a prepperek?

A prepperek olyan emberek, akik különböző módon készülnek fel esetleges katasztrófákra, háborúkra, emberiséget veszélyeztető csapásokra.

4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

4 ötlet a hatékony munkaruha tisztításhoz

A szennyes munkaruha tisztítása örök probléma. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 ötletet a hatékony munkaruha tisztításához, otthoni alkalmazásra is.