Hogyan tisztítsuk meg a tapétát, mint egy profi

A tapéta tisztítása előtt tudnia kell, hogyan kell megfelelően tisztítani.
Hogyan tisztítsuk meg a tapétát, mint egy profi

A fal felületét puha ronggyal kell leporolni. A magas sarkok eléréséhez egy lapos kefés tartozékkal ellátott, kihúzható porszívót kell használnia. A porszívóval törölje át a fal felületét a mennyezettől kezdve. Söpörje a falakat egyenes vonalakban, minden port és cseppet felfogva. Miután végzett, seprűvel szárítsa meg a falat. A legjobb, ha a tapéta lemosásához nem használ folyadékokat, mert azok elszíneződést okozhatnak a felületen.

A tapéta tisztításának legjobb módja, ha hígított ecetet alkalmazunk a területen. Ha a folt a falon penész vagy penészgomba miatt van, akkor szivaccsal tisztítsa meg. A legjobb, ha száraz ruhát használ, mivel a nedves tisztítási technikák károsíthatják a papírt. Ha vannak gyerekei, akkor a díszítéseket gyurmával és blu tackkel távolíthatja el. Egyszerűen dörzsölje át a falat vasalóval vagy szalvétával. Ha maradványok maradnak, törölje át a felületet fehér szesszel.

A tapétát is érdemes időnként lemosni. A tapéta tisztításakor a falat függőlegesen kell felosztani. Ha vízszintesen szeretné tisztítani a falat, akkor a felület vízzel való nedvesítésével kell kezdenie, majd szivacsot használnia. Ezt követően mikroszálas ruhával törölje szárazra. A tisztítás után győződjön meg róla, hogy a papír alaposan megszáradt, mivel a nedvesség csíkokat hagyhat.

A por eltávolítása után kíméletes tisztítószert kell alkalmaznia. Ha foltokat észlel, akkor azokat egy szivaccsal dörzsölje át. Ezután nedves ruhával törölje le az oldatot. Igyekezzen a tapétát minél kevesebb szappannal tisztítani. A kíméletes tisztítószerrel megelőzheti a felületen lévő foltokat és foltokat. Ha rendkívül piszkos a fal, akkor a legjobb, ha súrolószeres tisztítószert használ.

A tapéta tisztításához keverhet egy kis mennyiségű mosogatószappant meleg vízzel. Ezután egy nem súrolószeres szivaccsal vagy mikroszálas kendővel törölje le a falat az oldattal. Mielőtt azonban az oldatot a falra alkalmazná, először tesztelje egy feltűnésmentes területen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos a falak számára. Hogy ne hagyjon csíkot, óvatosan szárítsa meg az egész falat.

Kapcsolódó cikkek

Kéménybiztonság és tűzbiztonság: Hogyan védelmezzük az otthonunkat

Kéménybiztonság és tűzbiztonság: Hogyan védelmezzük az otthonunkat

Az otthonok kéményrendszerei fontos szerepet játszanak a fűtésben és az otthoni kényelemben, de ha nem megfelelően karbantartják és nem figyelnek a kéménybiztonságra, komoly veszélyt jelenthetnek a tűzbiztonságra nézve.

Alapvető szerszámok az otthoni ládába

Alapvető szerszámok az otthoni ládába

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük az alapvető szerszámokat az otthoni ládákban, hogy mindenre felkészülve eshessünk neki a szerelési feladatoknak.

A környezetbarát lakberendezés előnyei

A környezetbarát lakberendezés előnyei

Összegyűjtöttük a környezetbarát lakberendezés előnyeit, amik élhetőbb otthont és tudatosabb életmódot is garantálhatnak számunkra.