Fonott kötelet vagy zsineget válasszunk otthonra?

A következő cikkben többek között arra a kérdésre keressük a választ, hogy fonott kötelet, vagy zsineget válasszunk otthonra. Ezek ugyanis eltérő feladatokra nyújthatnak ideális választást számunkra, így egy vásárlás során érdemes alaposan megfontolni, hogy mit is választunk.
Fonott kötelet vagy zsineget válasszunk otthonra?

Mi is az a fonatolt kötél?

A kötélboltok online kínálatában számos kötél típus közül választhatunk. Ezen a téren mindenképp érdemes kiemelni a fonatolt verziókat, amik sokrétű felhasználást tehetnek lehetővé.

A fonatolás lényegében hasonló módszer, ahhoz, ahogy az emberek befonják a hajukat. Ezekben a fonalak illetve a belőlük alkotott pászmák nincsenek megcsavarva, csak egymást kerülgetve fonódnak össze.

Az ilyen típusokat főleg olyan helyen használják, ahol fontos, hogy terhelés alatt az ne legyen hajlamos a forgásra. Nem kifejezetten otthoni felhasználásra példa, de többek között a hegymászó kötelek is ezzel a módszerrel készülnek.

Hol használhatunk fonatolt köteleket?

Ezeket a verziókat gyakorlatilag bárhol használhatjuk a ház körül, vagy épp akár a házban is, ahol stabil rögzítést szeretnénk megvalósítani.

Ennek eredményeként többek között használhatjuk:

· virág kaspók rögzítésére

· díszítés

· kerti rögzítés (oszlopok, kerítések), stb.

Mi is az a zsineg?

Zsinegeknek nevezhetjük azt a cérnát, amelynek felületét keményítőt tartalmazó anyaggal bevonják, ezt követően simítják, majd fényesítik. Ennek az eljárásnak a folyamatában a cérnában levő szennyeződéséket eltávolítják, a termék felületét simábbá teszik.

A felhasználói igényeknek megfelelően ma már különböző átmérőjű és szakítószilárdságú típus is készítenek. Ennek köszönhetően a zsinegek szintén igen népszerűnek mondhatók, hiszen segítségükkel számos rögzítési feladatot orvosolhatunk, rövid idő alatt, és ami még ennél is lényegesebb, tartósan.

Mire használhatunk zsinegeket?

Ezeket a rögzítő kellékeket egyaránt felhasználhatjuk kinti és benti célokra is. Természetesen ezen a téren nem mindegy milyen típust is választunk. Egy natúr, vagy PP verzió ugyanis inkább a szabadtéri feladatokra lehet alkalmas, míg egy len típusú, rusztikus megjelenésű verzió akár az otthonunk díszítésére is alkalmas lehet.

Tehát ha felhasználhatóságról van szó, akkor ezeket felhasználhatjuk:

· növényfuttatásra

· mezgazdasági célokra

· csomagolásra

· általános kötözésre

· díszítésre.

Emellett bizonyos speciális gyártással készült darabok akár sütéshez, főzéshez is alkalmasak lehetnek, ha húsok, halak és zöldségek összefogásáról van szó.

Összegezve

Attól függően tehát, hogy milyen célra is keresünk rögzítésre használható kelléket, a fonatolt kötelek és zsinegek is jó választásnak bizonyulhatnak. Ezért legelőször mindenképp azt döntsük el mit is szeretnénk rögzíteni és milyen módon.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készítsd fel a kertedet az őszi időszakra?

Hogyan készítsd fel a kertedet az őszi időszakra?

A Combystistem szerszámok webshopból is beszerezhetőek, amikkel karbantarthatjuk és felkészíthetjük a kertünket a hidegebb őszi időszakra.

Fali akasztó, kerémia bögre, asztalterítő, fém váza - Tchibo

Fali akasztó, kerémia bögre, asztalterítő, fém váza

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.