Tippek a kültéri szauna vásárlásához

Ha úgy döntött, hogy szabadtéri szaunába fektet, az első lépés a költségvetés meghatározása.
Tippek a kültéri szauna vásárlásához

Ez segít leszűkíteni a különböző lehetőségeket. Azt is figyelembe kell vennie, hogy hol fogja elhelyezni, hogy elvonulóhelyként vagy az egész család összejövetelének helyszínéül fogja-e használni. Ideális esetben olyan szaunát választ, amely kényelmesen elfér az őn által kiválasztott helyen. Íme néhány tipp a kültéri szauna vásárlásához.

A kültéri szauna anyagának kiválasztásakor ne feledje szem előtt tartani a szauna méretét. Az udvarának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elférjen benne egy ekkora szauna. Ha fából készült szaunát választ, akkor ne feledje, hogy a fa idővel elvetemedhet és megrepedhet. Győződjön meg róla, hogy a szauna nem betonlapon áll, mivel a padló kigyulladását okozhatja. Végezetül válasszon olyan szaunát, amely megfelelő térrel és elegendő hőforrással rendelkezik.

A kültéri szauna faanyagának kiválasztásakor vegye figyelembe annak tartósságát. A cédrus és a hemlock egyaránt kiváló faanyag, de a nyárfa nem olyan tartós vagy rothadásálló. Az illata közel sem olyan erős, mint a cédrusé, és ellenállóbb lesz a penészedéssel szemben. Válasszon csúszásmentes padlóval ellátottat. Így a csúszástól való félelem nélkül élvezheti a szaunát. Számos fafajta közül választhat, és a sajátját is elkészítheti a természetes erőforrások felhasználásával.

A szauna méretének kiválasztásakor ne felejtse el átgondolni, hogy hány embernek kíván helyet biztosítani. A lehető legnagyobb méretet szeretné megvásárolni, ha megengedheti magának. Egy négyszemélyes szauna nem sokkal drágább, mint egy kétszemélyes, és megéri a plusz pénzt, ha nagy családja van. Az extra hely nagyszerű lesz a nyújtózkodáshoz és a fekvéshez. Ráadásul egy szauna nagyszerű módja annak, hogy növelje otthona értékét.

Egy másik dolog, amit szauna vásárlásakor figyelembe kell venni, a szauna felépítése. Végezzen alapos kutatást a szaunát gyártó cégről. Saját gyártóüzemmel rendelkezik-e a vállalat, vagy egyszerűen csak importálja őket egy kínai gyártótól? Ha igen, kínálnak-e garanciát és telepítést? És végül, de nem utolsósorban, tetszik a szaunájuk kialakítása? Ha nem, keressen olyan szaunát, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak. Rengeteg lehetőség közül választhat.

Ha olyan szaunát választ, amelyet könnyű összeszerelni, az szintén nagyszerű módja a pénzmegtakarításnak. Sok kiváló minőségű szauna kapható olyan készletekben, amelyeket bárki könnyen összeszerelhet, aki rendelkezik alapvető ismeretekkel. Ezek a szaunák általában mindent tartalmaznak, ami az építéshez szükséges, beleértve a lépésről-lépésre történő használati utasításokat is. Ha ügyes kézügyességgel rendelkezik, könnyű szaunát építeni, de ha kezdő, akkor a legjobb, ha profi kivitelezőt bíz meg.

Mielőtt kültéri szaunát vásárol, döntse el, hogy hol fogja elhelyezni. Ha kültérre kívánja telepíteni, akkor biztosnak kell lennie abban, hogy elegendő hely áll rendelkezésére. Egyes szaunákhoz elektromos vezetékre lehet szükség. A fatüzelésű szauna jó választás, ha nem szeretne vezetékekkel és elektromossággal foglalkozni. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell vennie a szauna kiválasztásakor.

Szerző: Skandimania.com

Kapcsolódó cikkek

Kerttervezés - ne csak a dizájnra ügyeljünk

Kerttervezés - ne csak a dizájnra ügyeljünk

A kert megtervezése egy nagyon komoly feladat és folyamat. Ehhez adunk tippeket.

Akkumulátoros kerti gépek karbantartása

Akkumulátoros kerti gépek karbantartása

Az alábbiakban az akkumulátoros kerti gépek karbantartásával foglalkozunk részletesebben, hogy szerszámgépeink és kerti gépeink hosszú élettartamúak lehessenek.

GrowShop Budapest

GrowShop Budapest

A beltéri növénytermesztés egy olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy növényeket termesszünk és gondozzunk a zárt térben, például a lakásunkban vagy irodánkban.