Ezért szeretnek vásárolni a nők

A nők sokkal jobban szeretnek vásárolgatni, mint a férfiak. Vajon miért?
A nők sokkal jobban szeretnek vásárolgatni, mint a férfiak. Vajon miért?

A nők sokkal jobban szeretnek vásárolgatni, mint a férfiak. Ez egy megcáfolhatatlan tény. Talán ennek az lehet az oka, hogy a nők szinte minden eseményhez más és másféle ruhadarabot szeretnek viselni, nem beszélve a hétköznapi, az utcai, a sportos, vagy az elegáns viseletről. Nem olyan egyszerű megfejteni a női agyat, különösen nem azt, hogy miért is szeretnek annyira a hölgyek vásárolni. Mi most 5 okról rántjuk le a leplet.

Az érzelmek kielégítése vásárlással

Nagyon sok nő érzelmi alapon vásárol. Lehet, hogy nincs is az adott termékre, ruhára, ékszerre, egyéb kiegészítőre szüksége, mégis megveszi, mert ezzel a lelke is megnyugszik és az érzelmei is lecsillapodnak. A nők egy része szégyelli, ha érzelmi alapokon dönt egy-egy vásárlás során, azonban nem tud ellene mit tenni, hiszen a megvásárolt áruval kedveskedik magának és sok esetben tényleg működik a dolog. Azaz a megvásárolt ruhadarabtól valóban sokkal jobban fogja érezni magát.

A vásárlás és a szépség

A nők szeretnek mindig és minden körülmények között jól kinézni és ezt igazán senki sem hányhatja a szemükre. A legtöbb nőnek egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ruhában jelenik meg egy esküvőn, mit vesz fel egy randevúra, de az sem mindegy, hogy milyen női kapucnis és melegítőfelsők állnak a rendelkezésére, amikor lemegy az edzőterembe és a kiszemelt férfi is éppen ott tartózkodik. A nők bonyolultak, sok férfi azt sem érti, hogy mit takar az, hogy az öltözködéssel is lehet kommunikálni. A nők azonban értik, és azt hiszem, meg is kell hagyni számukra ezt az apró titkot.

A ruhák és a kiegészítők növelik az önértékelést

Amikor egy nő ruhát vásárol, akkor egy nagy adag önértékelést is vásárol magának. A nők többsége ugyanis szinte kivirágzik, ha végre le tudja cserélni a ruhatárát és szebbnél szebb szoknyákkal, blézerekkel, ingekkel, vagy éppen cipőkkel ajándékozza meg saját magát. A nők szeretik, ha szebbnél szebb ruhák, pulóverek, szvetterek, vagy éppen női kardigánok sorakoznak a szekrényükben, mert így mindig tudják, hogy melyik alkalomra, melyik ruhába bújjanak és kápráztassák el a környezetükben felbukkanó férfiakat.

A ruhák, mint a csábítás eszközei

Mint, ahogyan fentebb is említésre került, a nők szeretnek a ruhájuk által kommunikálni a külvilág felé. Ha nem akarnak a kiszemelt férfitól semmit, akkor többnyire zárt ruhát öltenek, ellenben a kihívó öltözék mintegy biztató jel a férfi számára, hogy ideje hódítani. A szexi fehérnemű, a mélyen dekoltált ruha, a csipkés felső, mind-mind egy olyan eszköz a nők kezében és kelléktárában, amellyel nem más a cél, mint a kiszemelt férfit lefegyverezni.

Imádják a vásárlás hangulatát

A nők zöme igenis imád shoppingolni. Számukra van egy hangulata annak, ha üzletről-üzletre járkálnak, főleg, ha közben még barátnőkkel is beülnek egy kávéra, azaz igazi csajos napot tartanak. Az introvertáltak is szerethetik ezt az időtöltést, hiszen ma már számtalan webshop kínál különféle termékeket azok számára, akik nem szeretik a boltok nyüzsgését. Sok webshop van, ahol kedvükre nézelődhetnek és vásárolgathatnak azok a nők is, akik szeretnek ugyan vásárolni, de nem kedvelik a hagyományos üzletekben történő tülekedést.

Kapcsolódó cikkek

Híres alkotások hajra festve

Haj, mint festővászon

Élnek olyan kreatív fodrászok közöttünk, akik híres festményeket festenek rá ügyfeleik hajára.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Laboratorium.hu - ásványolaj a pizzásdobozban! - ásványolaj jelentése

Ásványolaj a pizzásdobozban?

Az Európai Unió egy új veszélyforrásra hívja fel a figyelmet. A papír csomagolóanyag ásványianyag-tartalma bekerülhet az élelmiszerbe, ami kifejezetten veszélyes.