Állatok ritmusérzéke

Van az állatoknak ritmusérzéke?
Állatok ritmusérzéke

Biztos láttátok már az interneten azt a videót, amin egy Ronan nevű oroszlánfóka ritmusra, zenére mozgatja a fejét. Ez vajon egy bizonyíték arra, hogy az emlős állatoknak van ritmusérzéke? A fókát a californiai Santa Cruz egyetem trénere egy éven át dolgozott a fókával, először metronóm, majd zenék segítségével (Backstreet Boys Everybody, Earth, Wind & Fire - Boogie Wonderland). Most már tudja tartani az ütemet a fóka.

A 2 év alatti gyerekek, bár felismerik a zenét, nem ütemre, hanem összevissza mozognak, de idővel kialakul bennük a ritmusérzék.

Sokan azt hiszik, hogy a kígyónak is jó a ritmusérzéke, de ez nem igaz, süket, nem hallja a kígyőbűvölők furulyáját. A furulyát rokon állatnak tartja, de fél tőle, azért mozog, hogy bármikor oda tudjon harapni, ha kell.

2008-ban viszont a Snowball nevű kakadu is bebizonyította ritmusérzékét. Őt is a Backstreet Boys Everybody c. dalával idomították. A kakadu eljutott odáig, hogy ha lassítottak a dalon (kevesebb BPM), akkor lassabban mozgott rá.

A majmoknak viszont egyáltalán nem megy a dolog.

Kapcsolódó cikkek

Belföldi kirándulóhelyek autóval

Autóval is könnyen megközelíthető kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Vénusz képek modern változatai

Így néznek ki a híres Vénusz festmények modern, Photoshop változatai

Lauren Wade az az amerikai fotós, aki újraalkotta a nőket ábrázoló festményeket.