Állatok ritmusérzéke

Van az állatoknak ritmusérzéke?
Állatok ritmusérzéke

Biztos láttátok már az interneten azt a videót, amin egy Ronan nevű oroszlánfóka ritmusra, zenére mozgatja a fejét. Ez vajon egy bizonyíték arra, hogy az emlős állatoknak van ritmusérzéke? A fókát a californiai Santa Cruz egyetem trénere egy éven át dolgozott a fókával, először metronóm, majd zenék segítségével (Backstreet Boys Everybody, Earth, Wind & Fire - Boogie Wonderland). Most már tudja tartani az ütemet a fóka.

A 2 év alatti gyerekek, bár felismerik a zenét, nem ütemre, hanem összevissza mozognak, de idővel kialakul bennük a ritmusérzék.

Sokan azt hiszik, hogy a kígyónak is jó a ritmusérzéke, de ez nem igaz, süket, nem hallja a kígyőbűvölők furulyáját. A furulyát rokon állatnak tartja, de fél tőle, azért mozog, hogy bármikor oda tudjon harapni, ha kell.

2008-ban viszont a Snowball nevű kakadu is bebizonyította ritmusérzékét. Őt is a Backstreet Boys Everybody c. dalával idomították. A kakadu eljutott odáig, hogy ha lassítottak a dalon (kevesebb BPM), akkor lassabban mozgott rá.

A majmoknak viszont egyáltalán nem megy a dolog.

Kapcsolódó cikkek

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Vénusz képek modern változatai

Így néznek ki a híres Vénusz festmények modern, Photoshop változatai

Lauren Wade az az amerikai fotós, aki újraalkotta a nőket ábrázoló festményeket.

Laboratorium.hu - ásványolaj a pizzásdobozban! - ásványolaj jelentése

Ásványolaj a pizzásdobozban?

Az Európai Unió egy új veszélyforrásra hívja fel a figyelmet. A papír csomagolóanyag ásványianyag-tartalma bekerülhet az élelmiszerbe, ami kifejezetten veszélyes.