Az a bizonyos kerítés Észak-Afrikában

Marokkó, és a Spanyolországhoz tartozó Melilla között van egy kerítés.
Az a bizonyos kerítés Észak-Afrikában

Marokkó, és a Spanyolországhoz tartozó Melilla [melíjja] között van egy kerítés. A kerítés 6m magas, 12km hosszú, mindkét oldalról védik a határőrök. Azért épült, hogy az Afrikából menekülők szökését megakadadályozza. Viszont ellenkező irányban, áru bejöhet Európából Afrikába. Egy gyalogúton bejuthatnak, legálisan, a kereskedőknek dolgozó cipekedők, pl. marokkói nőkkel és férfiakkal cipeltetik be az árut.Azért így, mivel így kézipoggyász, nem kell vámot fizetni. Meg persze sok csempészáru, alkohol is bejut így Afrikába, és megy tovább a többi Marokkóból a többi afrikai országba.

Nador-i lakosok dolgoznak itt, mert az itteni lakosoknak nem kell vízum. 4 eurót kapnak csak naponta. Naponta 8000 (!) ember dolgozik itt.


Nincs munkaszerződésük sem. Évi 500 millió euró értékű áru jön be így az országba. Ruha Kínából és Európából, autógumi, autófelszerelés, élelmiszer.

Kapcsolódó cikkek

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!

Kullancsok, Lyme kór, kullancsok által okozott betegségek

Összegyűjtöttünk sok hasznos infót kullancs témában

A kullancsok 50%-a fertőző, és a fertőző kullancsok 98%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát.

Vénusz képek modern változatai

Így néznek ki a híres Vénusz festmények modern, Photoshop változatai

Lauren Wade az az amerikai fotós, aki újraalkotta a nőket ábrázoló festményeket.