Mivel szórakoztasd gyermekedet?

A legfontosabb: beszélgessetek!
Mivel szórakoztassam a gyereket?

Mivel szórakoztasd gyermekedet?

Családosként különösen nehéz hónapokon keresztül összezárva élni, otthonról dolgozni és tanítani egyszerre. Mihez kezdj, ha iskolás a gyermeked? Neki a digitális oktatáshoz kell hozzászoknia, neked pedig a közös tanuláshoz. Nézd mindennek a jó oldalát: matekpéldák és évszámok sulykolása mellett a karantén lehetőséget teremt arra, hogy jobban megismerjétek egymást, sőt egyes készségeitek is fejlődhetnek.

Kreativitás kimaxolva

Kezdjetek valami egyszerűvel: rajzolással, festéssel, építéssel. Ezután jöhetnek a furfangosabb feladatok, műveitekhez pedig gyakorlatilag bármit fel tudtok használni. Szemétbe kidobandó anyagokból is lehet műalkotást készíteni, szóval térképezzétek fel a lakás és az udvar minden szegletét, csupán a képzelet szabhat határt. Persze nem mindenki kacsingat a képzőművészet felé, de énekelhettek, bűvésztrükköket is kipróbálhattok, vagy akár stand up comedy előadónak állhattok. Megeshet, hogy te is tanulsz valami újat, miközben remekül fogtok szórakozni. Táncolni például minden gyerek szeret. A kötetlen bugi a legjobb móka, ha viszont szeretnéd egy kicsit izgalmasabbá tenni a hétköznapokat, sajátítsatok el egy új tánctípust, a YouTube-on rengeteg oktatóvideót találsz magyarul is. Mindenképp segíts a gyerkőcödnek, támogasd, és nevessetek, ha valamelyikőtök elvéti a lépést. Te is vedd ki aktívan a részed az órákon, hiszen neked sem árt a testmozgás.

Nem bűn a mesenézés

Amikor már lefárasztott benneteket a mozgás és a kreatívkodás, jöhetnek a mesék. Ahelyett, hogy szabad utat engednél a kontrollálatlan tabletezésnek, válassz tudatosan. Kisebbeknek ott a Nick Jr. csatorna kínálata és egy-egy Walt Disney-mese, a nagyobbakat pedig megismertetheted például a magyar népmesékkel és a Pixar animációs filmjeivel. Ne hagyd magára gyermekedet, mozizzatok együtt esténként.

A legfontosabb: beszélgessetek!

Tervezzétek meg a nyarat: ki hova menne kirándulni, kit szeretne meglátogatni. Beszéljetek olyan programokról, amelyek gyerekként is szórakoztatók, vesd fel a nyári tábor ötletét. A tapasztalt táborozók lelkesen fogadják a hírt, hogy idén is eltölthetnek egy bulis nyári hetet az otthonuktól távol, de egy visszahúzódóbb fiatal érdeklődését szintén felkeltheted néhány kedvcsináló videó közös megtekintésével és a megfelelő tematika kiválasztásával. Tájékozódjatok együtt a lehetőségekről. Fedezzétek fel a napközis Zoo Tábort, az osztrák Sprach Campet vagy az ottalvós PEOPLE TEAM izgalmas szekcióit. Utóbbi harmincadik éve várja a tartalmas szünidőt eltölteni kívánó 7-17 éves korosztályt Kecskeméten.

Kapcsolódó linkek:
YouTube
Facebook
Instagram

Kapcsolódó cikkek

Belföldi kirándulóhelyek

Belföldi kirándulóhelyek

Adunk most néhány tippet, ahová autóval is könnyedén el lehet jutni, amennyiben családi kirándulást tervezünk.

Laboratorium.hu - ásványolaj a pizzásdobozban! - ásványolaj jelentése

Ásványolaj a pizzásdobozban?

Az Európai Unió egy új veszélyforrásra hívja fel a figyelmet. A papír csomagolóanyag ásványianyag-tartalma bekerülhet az élelmiszerbe, ami kifejezetten veszélyes.

Az óvodai jelek jelentése

Az óvodai jelek jelentése

A vasalható ovis jelek fajtái széles körben mozognak, pontosan azért, mert minden figurának megvan a maga jelentése. Lássuk, hogy mit takarnak!